Staal brandwerend bekleden

Staal brandwerend coaten of bekleden

Staal is krachtig materiaal om mee te bouwen, maar tijdens een brand kan het zijn kracht al snel verliezen. Het materiaal smelt niet, maar begint door de hitte wel om te vormen. Dit heeft instortingsgevaar tot gevolg. 

Om de kracht van het staal tijdens een brand te behouden en iedereen een veilige uitweg te kunnen bieden, coaten of bekleden wij het staal met brandwerend materiaal. De brand kan met zo met 30, 60, 90 of zelfs 120 minuten vertraagd worden.

Brandwerend bekleden van staal

Het staal brandwerend bekleden gebeurt met brandwerende platen. Deze worden om stalen balken heen geplaatst, zodat de hitte van een brand het staal niet aan kan tasten. Deze platen laten tijdens een brand vocht vrijkomen, waardoor de brand vertraagd wordt en deze niet direct doordringt.

Brandwerende coating

Wanneer u het uiterlijk van het staal wilt behouden, biedt een brandwerende coating de oplossing. De coating bestaat uit een dunne laag, die als verf op het staal wordt gespoten. Tijdens een brand, vindt er een chemische reactie in de coating plaats, waardoor deze gaat schuimen. Hierdoor ontstaat er een dikke, isolerende schuimlaag om het staal heen. De hitte kan hier niet direct doorheen dringen, zodat het staal langer beschermd blijft.

 

Voordelen staal bekleden met brandwerend materiaal

Door het toepassen van brandvertragende platen of coating aan een stalen constructie, bevorderd u de brandveiligheid. Het staal brandwerend bekleden heeft de volgende voordelen:

 

  • Verstevigde constructie tijdens een brand
  • Verlengde evacuatietijd 
  • 30, 60, 90 of 120 minuten langere bescherming van het staal

Constructies brandwerend bekleden of coaten?

Protect Groep zorgt voor een passende bescherming voor stalen constructies. Wilt u uw constructie deze extra bescherming geven? Neem dan contact met ons op.

 

Neem contact op